sensible-management-edwin-sibbel

Edwin Sibbel

Mijn naam is Edwin Sibbel, geboren op 13 juni 1964 in Amsterdam en tot 2004 woonachtig gebleven in Amsterdam. Vanaf 2004 verhuisd naar Zandvoort, waar ik momenteel nog steeds woon.

Droombaan
Na een bedrijfseconomische opleiding in dienst getreden bij KPMG. Na een leerzame periode van 5 jaar de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Eerst voor een korte periode in de confectie, waarna zich de mogelijkheid voordeed om mijn carrière voort te zetten met een droombaan: een combinatie van financiën, evenementen en sport bij een prachtig dynamisch bedrijf op een prachtige locatie, het Circuit in Zandvoort.

Financiële, commerciële en operationele zaken
Gestart als Financieel Manager en de laatste 10 jaar als CFO actief geweest. Vanwege de diversiteit van de organisatie niet alleen werkzaam geweest in een financiële rol, maar ook bezig gehouden met commerciële, operationele, juridische en beleidszaken.

Op financieel gebied eindverantwoordelijk voor de volledige financiële administratie, inclusief begrotingen en periodieke rapportages van zowel het geheel als diverse onderdelen als verhuur en evenementen. Verantwoordelijk voor de business control op dochterondernemingen en joint venture. Verantwoordelijk voor de voorbereiding van fiscale zaken, de jaarcijfers en het onderhouden van externe contacten met accountants, bank en belastingdienst. Verantwoordelijk voor controle, professionaliseren en optimaliseren van de totale financiële organisatie en de daarbij horende processen en procedures. Verder medeverantwoordelijk voor tot stand komen en beheer van contracten met relaties en evenement-organisatoren, vaststellen van de diverse prijzen en de beslissingen/verbeteringen en investeringen.

Organisatie van evenementen
Op operationeel en commercieel gebied ben ik medeverantwoordelijk geweest voor de organisatie van (eigen) evenementen, zowel voor de afspraken met sponsors, vrijwilligers en leveranciers als met overheden inzake vergunningen en marketing en promotie, o.a. inzake de commerciële activatieprogramma’s van sponsors en relaties. Eindverantwoordelijk voor de organisatie van Cycling Zandvoort 24uur. Verder verantwoordelijk geweest voor onderhouden van externe contacten met gemeente, provincie en Metropool Amsterdam inzake samenwerking op het gebied van promotie en marketing.

Naast de financiële en commerciële zaken ben ik ook verantwoordelijk geweest voor HR, ICT, Assurantiën, het bewaken en onderhouden van contacten en vergunningen (incl. milieuvergunning), het verkooptraject van de onderneming en betrokken geweest bij het haalbaarheidsonderzoek en overleg Dutch GP-project.

Juiste verdeling
Sinds 2019 besloten als eigenaar van Sensible Management verder te gaan, waardoor ik in de gelegenheid blijf om een juiste verdeling van activiteiten samen te stellen. Een mooie verdeling tussen financiën, evenementen en projecten.